Aktuális

Napokra leáll az MKB informatikai rendszere

Június végétől július 5-ig informatikai leállás lesz az MKB Banknál, mert új rendszerre állnak át.

A bankkártya-szolgáltatás kivételével sem személyesen, sem elektronikus csatornákon, sem a TeleBANKár ügyfélszolgálaton keresztül nem lesznek elérhetőek az MKB Bank pénzügyi és befektetési szolgáltatásai. A bank ugyanis új informatikai rendszerre áll át, ezért 2018. június 29. (péntek) 17:45 órától július 5. (csütörtök) reggel 8 óráig informatikai leállás lesz – jelentette be Hetényi Márk, az MKB vezérigazgató-helyettese.

Az átállás hosszú távon számos előnnyel jár majd mind a bank, mind az ügyfelei, partnerei, így a vállalatok és a fintechcégek számára is. Koczka Dániel ügyvezető igazgató elmondta: a projektet 2 és fél  évvel ezelőtt kezdték, az új rendszert több ezer teszttel vizsgálták.

Kovács Larissza igazgató elmondta: június 29-én (pénteken), az átállás előtti napon 15 óráig lesznek nyitva a bankfiókok, azt követően július 5-én, reggel nyitnak újra. Július 2–4-ig bankszünnapot tartanak, amire megkapták az engedélyt. Az IT-rendszerek ebben az időszakban nem üzemelnek majd, az átállás időszaka alatt beadott megbízások július 5-én teljesülnek.

A bankkártyák egyenlegét, a hitelkártyák fedezetét célszerű az átállás előtt feltölteni, akiknek esetleg nincs bankkártyájuk, a szükséges készpénzt jó előre felvenni, a vállalati ügyfeleknek pedig a csoportos munkabér- és egyéb utalásokat az átállás előtti napokra előrehozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top