Aktuális

Óvadék ellenében szabadlábra kerültek a diáklány megerőszakolói

Már az áprilisi ítélet után is tüntetések voltak Spanyolországban, mert a bíróság szerint nem erőszak, hanem szexuális visszaélés történt.

Hatezer eurós óvadék fejében szabadlábra került az az öt férfi, akik két évvel ezelőtt megerőszakoltak egy 18 éves lányt Pamplonában – írja a Guardian.

Az ügy már eddig is országszerte felháborodást váltott ki, mivel az elkövetőket kilenc évre ítélték szexuális visszaélés miatt, de felmentették őket a nemi erőszak vádja alól. A döntés után felháborodott nők vonultak utcára Spanyolország több városában. „A nem, az nem – bármi más erőszak” – ilyen táblákkal üzentek.

Korábban, az áprilisi ítélet után a demonstrálók azt követelték a kormánytól, vizsgálja felül a szexuális bűncselekmények meghatározását és kategóriáit. A spanyol törvények szerint ugyanis a szexuális visszaélés abban különbözik a megerőszakolástól, hogy nincs benne erőszak és megfélemlítés.

A huszonéves sevillai elkövetők 2016 júliusában egy alagsori lakásba vitték a madridi lányt Pamplonában, ahol körbevették, és megerőszakolták. A rendőrségi jelentés szerint a lány végig passzív volt, szemeit csukva tartotta. Az áldozat azt mondta korábban, azért nem ellenkezett, mert csak azt szerette volna, hogy minél előbb vége legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top