nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Óvadék ellenében szabadlábra kerültek a diáklány megerőszakolói

Óvadék ellenében szabadlábra kerültek a diáklány megerőszakolói

Már az áprilisi ítélet után is tüntetések voltak Spanyolországban, mert a bíróság szerint nem erőszak, hanem szexuális visszaélés történt.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Hatezer eurós óvadék fejében szabadlábra került az az öt férfi, akik két évvel ezelőtt megerőszakoltak egy 18 éves lányt Pamplonában – írja a Guardian.

Az ügy már eddig is országszerte felháborodást váltott ki, mivel az elkövetőket kilenc évre ítélték szexuális visszaélés miatt, de felmentették őket a nemi erőszak vádja alól. A döntés után felháborodott nők vonultak utcára Spanyolország több városában. „A nem, az nem – bármi más erőszak” – ilyen táblákkal üzentek.

Korábban, az áprilisi ítélet után a demonstrálók azt követelték a kormánytól, vizsgálja felül a szexuális bűncselekmények meghatározását és kategóriáit. A spanyol törvények szerint ugyanis a szexuális visszaélés abban különbözik a megerőszakolástól, hogy nincs benne erőszak és megfélemlítés.

A huszonéves sevillai elkövetők 2016 júliusában egy alagsori lakásba vitték a madridi lányt Pamplonában, ahol körbevették, és megerőszakolták. A rendőrségi jelentés szerint a lány végig passzív volt, szemeit csukva tartotta. Az áldozat azt mondta korábban, azért nem ellenkezett, mert csak azt szerette volna, hogy minél előbb vége legyen.

Megosztás Facebookon