nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Vádat emeltek az Index újságíróját bántalmazó KFC-s biztonsági őrrel szemben

Vádat emeltek az Index újságíróját bántalmazó KFC-s biztonsági őrrel szemben

Súlyos testi sértés a vád.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Vádat emelt az ügyészség azzal a biztonsági őrrel szemben, aki 2017 októberében megverte Szabó Zoltánt, az Index újságíróját a VII. kerületi Király utcánál lévő KFC gyorsétteremben. A vád súlyos testi sértés, a 29 éves férfi ugyanis többször is megütötte ököllel az újságírót.

A vád szerint Szabó Zoltán 2017. október 15-én az esti órákban szóváltásba keveredett az étterem két alkalmazottjával, majd kikérte a vásárlók könyvét, amit nem adtak oda neki. A biztonsági őr a felek közötti szóváltást megelégelve indokolatlanul megragadta az újságírót a kabátjánál, és kirángatta őt az étterem elé, majd annak bejáratánál egyszer ököllel arcon ütötte. Szabó ekkor kérdőre vonta a biztonsági őrt, mire ő ezután legalább még kétszer nagy erővel, ököllel arcon ütötte az újságírót, aki az ütések hatására háttal nekiesett az ajtónak, majd a járdára esett.

A bántalmazás miatt Szabó zúzódásos sérüléseket szenvedett az arcán, ugyanakkor a bántalmazás módja és ereje súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Az ügy után egyébként a KFC a kirúgta a biztonsági őrt, majd szerződést is bontott a biztonsági céggel. Szabó Zoltántól elnézést kértek, és két általa választott egyesületnek pénzt is adományoztak.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon