Aktuális

Ez a medve nem az a medve – újabb mackó kolbászol az országban

Vasárnap hajnalban helyi fiatalok újabb medvét filmeztek le Miskolcon. A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága szerint ez a medve nem azonos Robival, azzal a nőstény medvével, akit a hét közepén engedtek szabadon a szlovák határnál.

Vasárnap hajnalban Miskolcon helyi fiatalok lefilmeztek egy medvét, amiről az első hírek úgy szóltak: az ország mackója, Robi lehet. Csakhogy nagyon úgy tűnik, ez a medve, nem az a medve, az éjszaka járőröző természetvédelmi őrök ugyanis Szirmabesenyő határában több helyen látták a medve kisbocsát is. Íme, a videó:  (Figyelem, a videóban erős káromkodások hangzanak el.)

Az esettel kapcsolatban a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Facebookon közleményt tett közzé, melyben leírják, a Miskolcnál észlelt medve nem azonos azzal a mackóval, amit a hatóságok szerdán éjjel engedtek szabadon a szlovák határ közelében. Hozzátették, a lakosság és a medve biztonsága érdekében munkatársaik folyamatosan kint vannak a területen és figyelemmel kísérik a Sajó mentét, viszont arra kérik a lakosságot, ha medvét látnak, jelezzék a természetvédelmi őrszolgálat +36 30 861-3808 ügyeleti telefonszámán.

Robit egyébként múlt szombaton fogták be, azután, hogy napokat bolyongott az országban és többször betévedt lakott területre is. Ezután néhány napig a Szegedi Vadasparkban pihent, hogy aztán szerda éjjel szabadon engedjék. A mackó nyomkövetőt is kapott, de attól már másnap megszabadult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top