Aktuális

Eloltották az angyalföldi raktártüzet

Olyan gomolyfelhő alakult ki felette, amilyen vulkánkitöréseknél szokott.

Kora délutánra sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak a XIII. kerületi Frangepán utcában keletkezett tüzet – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A műszaki berendezéseket tároló, háromezer négyzetméteres raktárban szerda délelőtt keletkezett tűz. A környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre. Az oltásban több mint ötven fővárosi hivatásos és zuglói önkéntes tűzoltó vett részt. 

Kisdi Máté elmondta: a tüzet kora délutánra sikerült „lefeketíteni”, azaz a lánggal égést megszüntetni. Jelenleg az utómunkálatokat végzik, vagyis az izzó, parázsló részeket oltják. A tűz nem terjedt át a közelben álló háromemeletes irodaépületre.

Az oltás során a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végzett, de nem mértek a lakosságra veszélyes koncentrációt semmilyen anyagból. A rendőrség a honlapján azt írta, az Üteg utca és a Hajdú utca között teljes szélességében lezárták a Frangepán utcát. A forgalmat a környező utcákba terelik.

Pirocumulus felhőzetet hozott létre a tűz

A raktártűz miatt eközben pirocumulus, azaz füstgomolyfelhő alakult ki Budapest felett – számolt be róla az Időkép. Ez egy olyan gomolyfelhőt jelent, amilyen nagy tűzvészek vagy vulkánkitörés esetén szokott kialakulni.

Az Időkép videót is közölt a jelenségről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top