Aktuális

11 év után vallotta be, hogy megölte az unokahúgát

A nagybácsi saját pincéjében ásta el az eltűntnek hitt 17 éves lányt.

Előzetes letartóztatásba került egy Zala megyei férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy 11 évvel ezelőtt meggyilkolta saját unokahúgát – közölte a rendőrség.

A Reziben élő, akkor 17 éves lány eltűnését 2007 májusában jelentették be szülei, amikor a lány az egyik nap nem érkezett haza az iskolából. Mint kiderült, a lány aznap meg sem érkezett az iskolába, már reggel eltűnt, röviddel azután, hogy elindult otthonról.

A rendőrség 11 évvel ezelőtt kihallgatta a lány osztálytársait, baráti körét és családtagjait is, de így sem akadtak a nyomára. Egy tanú látta, ahogyan a lány ahelyett, hogy felszállt volna az iskola felé tartó buszra, egy ismeretlen autóba szállt be, de ez a nyom sem vezetett sehova. A szülők végig reménykedtek abban, hogy a lányuk előbb vagy utóbb épségben hazatér majd, és bizakodva fogadtak minden olyan hírt, ami azzal kecsegtetett, hogy életben van. Végül azonban egyik ilyen hír sem bizonyult igaznak.

Az eltűnéses ügyet idén májusban vette újra elő a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya. A nyomozók ismételten kihallgattak minden érintettet, ezúttal pedig megtudtak valamit, ami korábban elkerülte a rendőrség figyelmét: a lány baráti körének egyik tagja elmondta, hogy szemtanúja volt egy olyan jelenetnek, amikor a lány nagybátyja pénzt adott át az unokahúgának. Az illető azt is elmondta, hogy furcsának, túlzottan bizalmaskodónak és intimnek találta, ahogyan a nagybácsi a lánnyal viselkedett.

A rendőrök ismét kihallgatták a férfit, aki annak idején látszólag maga is részt vett a lány keresésében. A 48 éves férfi ezúttal azonban megtört, és beismerő vallomást tett: elmondta, hogy 11 évvel ezelőtt egy zsineggel megfojtotta a lányt, majd elásta a holttestet Keszthelyről 8 kilométerre található házának pincéjében. A rendőrök felkeresték a házat, és valóban emberi maradványokat találtak a pincében elásva. A csontvázat most igazságügyi orvos szakértő vizsgálja, hogy megállapítsa, valóban a lányé-e a holttest.

Fotó: Police.hu

A rendőrség szerint a lány megölésével gyanúsított férfi meglehetősen zavarosan számolt be a gyilkossághoz vezető eseményekről: elmondása szerint a lány az eltűnés napján meglátogatta őt, hogy pénzt – néhány ezer forintot – kérjen tőle. Amikor a férfi ezt megtagadta, a lány elment, nemsokára azonban visszajött, és még nagyobb összeget követelt tőle. A férfi azt is elmondta, hogy a lány öngyilkos akart lenni, de arra, hogy ezt miért tette volna, nem tudott magyarázatot adni. Azt viszont elmesélte, hogy ő meg akarta győzni az unokahúgát arról, hogy ne vessen véget az életének, mert az nagy fájdalommal járna. Amikor kettesben az ágyon ülve beszélgettek, a lány állítólag leszedett a ruhájáról egy zsinórt, amit a saját nyakába akasztott. A férfi állítása szerint innentől nem sokra emlékszik: következő tiszta képe az, hogy unokahúga holtan fekszik mellette az ágyon. Ezután ásta el a holttestet.

A férfi ellen emberölés gyanúja miatt indult eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top