Aktuális

Ezzel a trükkel szinte ingyen lehet parkolni Budapesten

15 perc kifizetésével egész napra átverhetik az autósok a budapesti parkolási rendszert.

Új parkolási trükkről ír a vezess.hu, ennek révén szinte ingyen lehet parkolni Budapesten. A módszer a következő: a parkolás megkezdésekor nem kell parkolójegyet venni, meg kell várni, amíg a parkolóőr kirakja a büntetést tartalmazó csomagot a szélvédőre. Ekkor gyorsan, 5 percen belül el kell indítani a mobilparkolást, megváltva ezzel a parkolási jogosultságot, aztán 15 perc után le lehet állítani.

A pótdíj kiszabásának időpontjától számított 5 percen belül váltott parkolási jogosultság (jegy vagy mobilfizetés) bemutatása után a pótdíjat törölni kell. Hiába jár arra később is az ellenőr vagy bármely kollégája, hiába fizetés nélkül parkolnak a nap további részében is az autók, mivel ott van rajtuk a pótdíjfizetési felszólítás, aznap ezeket a járműveket már nem lehet megbírságolni ugyanott állva.

Korábban havonta egyszer lehetett az ügyfélszolgálati irodán bemutatással ezt elérni, ma már korlátlan alkalommal, akár havonta mindennap el lehet ezt játszani. Ez azt jelenti, hogy egy negyedórás jogosultság kifizetésével egész napos lehet a parkolás.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top