nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
A legjobb magyar egyetem is csak a 470. a világranglistán

A legjobb magyar egyetem is csak a 470. a világranglistán

Az egyik legelismertebb, felsőoktatási intézményeket rangsoroló vállalat közzétette az idei ezres listáját. Hat magyar egyetem került fel rá, de nem túl előkelő helyekre.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Összesen hat magyar egyetem került a Quacquarelli Symonds Top Egyetemek 2019-es, ezres rangsorába, ám még a legjobbnak sem sikerült a 400. hely előtt végeznie – írja a Zoom.hu.

A világ egyik legelismertebb, felsőoktatási intézményeket minősítő vállalata 85 ország mintegy négyezer egyetemét vizsgálja minden évben. Ezek közül több mint ezret rangsorol hat szempont alapján.

A legjobb a massachusetts-i Műszaki Egyetem lett, amelyet a Stanford, a Harvard és a Kaliforniai Műszaki Egyetem követ. Ezek az intézmények mind az Egyesült Államokban találhatók, a brit Oxfordi Egyetem és a Cambridge-i Egyetem az ötödik, illetve a hatodik helyezett lett.

A magyar intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem végzett a legjobb helyen, 470. lett a rangsorban. A Debreceni Egyetem a 601-650. helyre került, az Eötvös Loránd Tudományegyetemet a 701-750. helyen rangsorolták.

A lista 801-1000. helyén szerepel a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem.

Megosztás Facebookon