Aktuális

Földrengésre ébredtek Pécsett, Horvátországban volt az epicentrum

Magyarországon is érezhető volt az a közel 4-es fokozatú földrengés, ami a horvátországi Slavonski Brod környékét rázta meg csütörtök reggel.

Földrengés rázta meg csütörtök reggel a horvátországi Slavonski Brod (Bród) térségét, személyi sérülésről és anyagi károkról nem érkezett jelentés, de a földmozgást érezni lehetett Magyarország és Bosznia területén is. 

A horvát szeizmológiai intézet a Richter-skála szerinti 3,8-es fokozatúra becsülte a földrengés erejét. A földmozgás központja a boszniai határnál fekvő várostól 15 kilométerre délnyugatra volt, és egy jóval kisebb utórengés követte.

 

A Jutarnji List című horvát lap szerint a földrengés riadalmat keltett, de károkról és sérültekről nem érkeztek hírek. Szemtanúk szerint megremegtek az épületek és a bútorok. Egyes iskolákból kimenekítették a tanulókat, elővigyázatosságból távol kellett maradniuk az iskolaépületektől.

A földrengést magyar területen is érezni lehetett – közölte az MTI-vel a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézete. Tájékoztatása szerint a földrengés ereje a Richter-skála szerint 4,1-es erősségű volt, és a bejelentések alapján többen érezték Pécs környékén is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top