Aktuális

Öngyilkos lett Kate Spade, az ismert divattervező

Mindössze 55 éves volt. Az egész divatvilág őt gyászolja.

Holtan találták a rendőrök New York-i lakásában Kate Spade divattervezőt, aki elegáns kézitáskáival vált híressé. A jelek szerint öngyilkosság történt. Spade 55 éves volt. Halálának híre megrázta a divatvilágot – írja az Associated Press.

Spade holttestére egy bejárónő talált rá. A rendőrök egy búcsúlevelet is találtak a helyszínen. A hírek szerint a sikeres divattervező ebben 13 éves lányát is megszólította, arra kérte, ne hibáztassa magát.

A holttestet kedden, helyi idő szerint reggel 10 óra körül találták meg, azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor halhatott meg. Ebben az időpontban a nő férje és üzlettársa, Andy Spade is a lakásban tartózkodott. Közös lányuk éppen iskolában volt.

Kate Spade és Michael Kors 2004-ben. Fotó: Zack Seckler / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Kate Spade sikeres divattervező volt. Az általa alapított, majd később eladott Kate Spade New York-nak jelenleg 140 üzlete van az Egyesült Államokban, és további 175 világszerte.

Spade a missouri Kansas Cityben született. Pályáját a Mademoiselle magazinnál kezdte, 1993-ban pedig saját vállalatot alapított férjével, Andy Spade-del közösen. A divatcég praktikus női táskáival vált híressé, később azonban cipőket, bőröndöket és egyéb kiegészítőket is gyártani kezdtek. Spade emellett három könyvet is írt, valamint számos díjat is elnyert.

2007-ben 125 millió dollárért vették meg tőle a Kate Spade New York-ot. Tavaly már 2,4 milliárdért cserélt tulajdonost a cég. Spade és férje 2007 után új vállalatot alapítottak, ez volt a Frances Valentine.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top