nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Életfogytiglanit is kaphat a csecsemőgyilkos anya

Életfogytiglanit is kaphat a csecsemőgyilkos anya

Nem tett vallomást első tárgyalási napján sem az a fiatal nő, aki a vád szerint megölte pár hónapos gyermekét, mert zavarta a sírása.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Ma tartották a tárgyalását annak a fiatal nőnek, akit azzal vádol az ügyészség, hogy megölte néhány hónapos csecsemőjét. N. Marietta ma sem tett vallomást, mert bevallása szerint nem emlékszik semmire.

„Ügyfelem nem emlékszik semmire. Most is azt tartja, hogy nem tesz beismerő vallomást. Amikor a tragédia történt, olyan gyógyszerek hatása alatt állt, hogy semmire nem emlékszik, de ezt a szakértők nem tudták megerősíteni. Több nyugtatót vett be, mint amit előírtak neki. Nagyon nehéz megmondani, hogy milyen ítélet várható. Nagy valószínűség szerint emberölés bűntettében mondják ki bűnösnek a védencemet, amiért tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztés, de akár életfogytiglani is kiszabható. Mindent el fogunk követni azért, hogy ez ne így legyen. Nagy valószínűség szerint fellebbezés várható a csütörtöki ítélethirdetés után” – mondta a Kisalföldnek a nő ügyvédje.

N. Marietta nehéz gyerekkor után prostituáltként dolgozott Svájcban, ahol terhes lett egy svájci férfitól, aki a nőt szülése után a babával együtt hazaköltöztette Magyarországra. Az ügyvéd szerint Pesten vett ki egy albérletet a nőnek, de már nem tartják a kapcsolatot. Marietta aztán összeismerkedett egy férfival, aki odaköltözött hozzá az albérletbe.

A tanúk szerint Marietta gyakran ivott, nyugtatókat szedett, a babát esténként pedig elhanyagolta. Ittas állapotban sokszor türelmetlen volt a gyerekkel, sírása különösen idegesítette.

A végzetes napon a nő egész nap egyedül volt otthon a kislánnyal, miközben egymás után vette be a nyugtatókat, délutánig legalább nyolc szemet. Etetés közben a baba sírni kezdett, ekkor az anyja vélhetően ököllel legalább háromszor fejen ütötte, majd nagy erővel addig rázta, amíg mozgott.

Ezután a halott csecsemőt a szőnyegen hasra fektette, így talált rá az élettársa, aki sírva hívta fel a mentőket.

A szakértői vélemény később megállapította, hogy a csecsemő halálának közvetlen oka diffúz agyzúzódás volt. Az elszenvedett sérülések és az agyzúzódás következtében olyan fokú agyvizenyő alakult ki ugyanis a babánál, ami a halálát okozta nem sokkal a sérülések elszenvedése után.

A nő ügyében várhatóan csütörtökön hoznak ítéletet, sorban a negyediket.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon