nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Országszerte időseket rabolt ki egy bűnbanda

Országszerte időseket rabolt ki egy bűnbanda

Szegedtől Nagykanizsáig számos városban több milliós kárt okozva időseket fosztott ki lakásaikban egy négyfős társaság. A tagok ellen csoportosan, bűnszövetségben elkövetett kifosztás miatt emeltek vádat Zalaegerszegen.
NLC/MTI
f Ajánlom

A három nő egy férfival közösen idősek kifosztásából tartotta fenn magát. Tavaly március és május között országszerte olyan társasházi lakásokat kerestek, amelyek nagyjából azonos alaprajzúak voltak. Jellemzően az 1950-es, 1960-as években épített négyemeletes tömbházakba mentek be, ahol a lakások konyháiból nem lehetett a folyosóra vagy más szobára kilátni.

A vádlottak általában azzal az ürüggyel jutottak be a lakásokba, hogy valamelyik szomszédnak hagynának üzenetet, ezért papírt vagy más esetben vizet kértek. Két nő a konyhába terelte és lefoglalta a sértetteket, a harmadik asszony és a férfi pedig közben a lakásban kutakodva szedte össze az értékeket –  tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn.

 

A vádirat szerint Szegeden, Cegléden, Mátészalkán, Gyöngyösön, Székesfehérváron, Nagykanizsán és Zalaegerszegen többségében egyedülálló, 70-80 éves nőket, férfiakat fosztottak ki. Előfordult, hogy mozgáskorlátozott volt az áldozatuk. A tíz károsulttól összesen közel hétmillió forint értékben készpénzt és ékszereket vittek el.

A négy embert akkor sikerült elfogni, amikor 2017 májusában Szegeden újabb bűncselekmény elkövetésére készültek. A rendőrség az általuk használt személygépkocsit is lefoglalta. A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a négy ember ellen, akik közül  három különös visszaesőnek számít, különböző rendbeli, csoportosan és bűnszövetségben elkövetett kifosztás miatt emelt vádat.

Megosztás Facebookon