Aktuális

El sem szöktek a német állatkertből az oroszlánok és a tigrisek

Óriási fordulat: kiderült, hogy végig az állatkertben húzták meg magukat.

Péntek kora délután mi is beszámoltunk róla, hogy öt nagymacska és egy medve megszökött egy németországi állatkertből, miután egy kiadós eső és az azt követő áradás miatt megrongálódott az állatok kifutóinak kerítése. Nem sokkal később jött a hír, hogy rendőrök, tűzoltók és állatorvosok egymással karöltve kutatták fel az elszabadult állatokat, akiket sikeresen be is fogtak.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság azonban most arról számolt be, hogy az állatok el sem szöktek, csupán elbújtak, vagyis téves riasztás volt az egész.

Annyi persze igaz a történetből, hogy Lünebachban az éjjel valóban vihar és árvíz pusztított, illetve tényleg megrongálódott az állatkert kifutóinak a kerítése, azonban csak egy medve szabadult el, amelyet – ahogyan korábban már megírtuk – ki is lőttek. A hatósági riasztásokban szereplő két oroszlánról, két tigrisről és egy jaguárról azonban kiderült, hogy a kifutójukban húzták meg magukat. Az állatokat egy drón segítségével kutatták fel a Biberach nevű patak áradása miatt víz alá került állatkertben.

Az SWR beszámolója szerint egyelőre nem tudni, hogy mennyire biztonságosak a kifutók. A hatóságok még mindig attól tartanak, hogy a vadállatok áttörhetnek az árvízben megrongálódott kerítéseken, ezért rendőrök őrzik a kifutókat, és mérlegelik, hogy lakóikat átmenetileg áthelyezik egy másik állatkertbe.

Az elárasztott állatkert. Fotó: Oliver Berg / dpa / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top