Aktuális

Ezzel a teszttel választja ki a Prezi a partnereit

A Vállalható Vállalkozás elnevezésű önellenőrző teszten kiderül, a cég mennyire tervez tudatosan, felelős üzleti magatartást tanúsít-e, és mennyire átlátható.

Alig több mint egy év alatt már 500 vállalkozás értékelte működését a Bridge Budapest által létrehozott Vállalható Vállalkozás kezdeményezés önellenőrző tesztjén. A kérdőív többek közt a tudatos tervezés, a felelős üzleti magatartás és az átláthatóság hétköznapi gyakorlatban való megjelenését vizsgálja.

A tesztet eddig kitöltő cégek eredményei alapján elmondható, hogy a Vállalható Vállalkozás minősítését megszerzők a magyar átlaghoz képest sokkal több figyelmet áldoznak a vállalkozás működtetésének gondos tervezésére, az üzleti környezet elemzésére és a jogszerű foglalkoztatási viszonyokra. Köreikben a magyar átlagot meghaladó arányban dolgoznak nők és a cégen belüli együttélési szabályokat a napi gyakorlat részeként alkalmazzák.

Az immár félezer tag vállalhatóság iránti elkötelezettségét jól jelzi, hogy május 31-én egy Tax Party keretében ünneplik, hogy az üzleti év lezártával adót fizetnek, a társasági adóbevallás határnapján.

Noha a prezentációs alkalmazásával világhírre szert tevő magyar Prezi társalapítója a Bridge Budapest Egyesületnek, a vállalat is kitöltötte a tesztet.

A Prezi egyrészt büszke arra, hogy ennek a minősítési rendszernek a megszületéséhez közvetve hozzájárulhatott, másfelől arra is, hogy objektív szempontrendszere szerint maga is kiállta a megfelelőségi próbát

– mondta Árvai Péter, a Prezi társalapító-vezérigazgatója.

Emellett szeretnék, hogy a minősítés cél legyen a magyar vállalkozók számára. Ezért az év második felétől a beszállítóiktól is elvárják, hogy megfeleljenek a teszten, azaz legalább 80 százalékos eredményt érjenek el.

A teszt és a protokoll leírása a Vallalhatovallalkozas.hu címen érhető el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top