Aktuális

Betegszállítás közben tört el a szeméremcsontja a 87 éves néninek

A két betegszállító úgy tett, mintha mi sem történt volna. Eljárást indítottak ellenük.

Segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás két betegszállító ellen. A vád szerint nem láttak el egy mozgássérült, idős nőt, aki szállítás közben az ő betegszállító autójukban sérült meg – közölte az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség.

A közlemény szerint az egyik vádlott gépkocsivezetőként, a másikuk betegkísérőként dolgozott egy betegszállító cégnél. 2017 februárjában az egri kórházból kellett egy 87 éves nőt egy közeli településen található idősek otthonába szállítaniuk. Az idős hölgyet tolószékben emelték be a kocsiba, majd a széket rögzítették az ott végigfutó vezetősínbe.

A biztonsági övet ugyanakkor nem kötötték be, így történhetett, hogy egy erős fékezésnél a nő kiesett a tolószékből, és a platóra zuhant. A nő segítségért kiáltott, mire a betegszállítók megálltak, visszaültették őt a székbe, és ezúttal a biztonsági övet is bekötötték, de nem törődtek azzal, hogy a nő erős fájdalmakra panaszkodott. Az idősek otthonában úgy adták őt át a nővéreknek, mintha mi sem történt volna.

Miután az ottaniak észrevették a sérülését, az idősek otthonából mentőt hívtak. Kiderült, hogy az esés következtében a néni súlyos, 8 napon túl gyógyuló szeméremcsonttörést szenvedett.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság mindkettőjüket határozott időre tiltsa el a betegkísérői foglalkozástól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top