Aktuális

Új autópálya-szakasz épül a román határig

Az Európai Uniónió kohéziós alapjából 265 millió eurót, mintegy 82 milliárd forint fordíthat Magyarország a Budapesttől a román határig tartó M4-es autópálya új szakaszának kiépítésére – közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

A támogatás a Berettyóújfalu és Nagykereki közötti, a román határig húzódó autópálya utolsó hiányzó szakaszának kiépítésére irányul. Ha elkészül, kevesebb mint 2 óra 40 perc alatt lehet majd eljutni Budapesttől a román határig – mondta el Corina Cretu, a regionális politikáért felelős uniós biztos.

Hozzátette, hogy a beruházás a két szomszédos ország összekapcsolásával a regionális és helyi gazdaságot is felélénkíti, új lendületet ad a kereskedelemnek és a turizmusnak. Elsőként a magyar és a román lakosság profitál az autópálya adta előnyökből, amely gyorsabb és biztonságosabb összeköttetést teremt Budapest és Bukarest között, de végső soron minden európainak és az egész európai gazdaságnak előnyére lesz.

Az új szakasz az M35-ös autópálya még épülőfélben lévő debrecen–berettyóújfalui szakaszának csomópontjánál kezdődik. Az építkezés befejezése 2020 márciusára várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top