Aktuális

Tűzoltónak állt a kisfiút megmentő párizsi Pókember

Miután Mamoudou Gassama megmentette a negyedik emeleti erkélyről lógó gyereket, találkozott a francia elnökkel, most pedig munkája is lett.

Igazi hőssé vált az a mali bevándorló, aki néhány napja az utcáról felmászott a negyedik emeletre, hogy megmentsen egy erkélyről lógó négyéves kisfiút Párizsban.

Emmanuel Macron francia elnök találkozott is vele, és bejelentette, hogy Mamoudou Gassama francia állampolgárságot kap. Azt is javasolta neki, hogy legyen tűzoltó. 

A 22 éves férfi nem pazarolta az időt, miután gyorsított eljárásban elintézték a bevándorlási papírjait, jelentkezett is a tűzoltósághoz – írja a Guardian. Tíz hónapos kiképzésben vesz majd részt, és havonta 600 eurót, körülbelül 190 ezer forintot fog keresni.

Gassama tinédzserként hagyta el Malit, Líbiába utazott, ahol letartóztatták és megverték. Majd egy veszélyes hajóút után Olaszországban töltött négy évet. Szeptemberben érkezett Franciaországba, hogy csatlakozzon a testvéreihez.

Semmilyen papírja nem volt, így legálisan nem tudott munkát vállani, a földön aludt hat társával együtt.

A Pókemberként emlegetett férfi várhatóan 3 hónap múlva kapja meg a francia állampolgárságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top