Aktuális

Félrenyelt gumicukor miatt hajtott végre kényszerleszállást egy gép Budapesten

Golflabda méretű (!) gumicukor akadt a torkán az egyik utasnak.

Nem mindennapi okból kellett kényszerleszállást végrehajtania Budapesten az Air India légitársaság egyik repülőgépének kedden kora este: az egyik utas ugyanis azért lett rosszul, mert félrenyelte a gumicukrot – írja az AirPortal.hu.

A Delhiből Londonba tartó járat a román–magyar határ térségében döntött úgy, hogy megszakítják az utat, mert egy idős hölgy infarktusgyanús tüneteket produkált. A gép 18 óra 15 perckor biztonságosan leszállt, a repülőtéri egészségügyi szolgálat emberei pedig azonnal a repülőhöz mentek, hogy átvegyék a beteg ellátását. A szakemberek a repülőgép fedélzetére érve látták, hogy a személyzet mellkaskompresszióval és mesterséges lélegeztetéssel próbálta kezelni az utast.

A szakemberek átvették a beteget, legnagyobb meglepetésükre azonban a hordágyra emelés közben a szegycsontot ért nyomás miatt egy golflabda nagyságú gumicukor távozott a beteg légútjából.

Az idős hölgy légzése és keringése ezután hamar helyreállt, az Országos Mentőszolgálat embereinek már stabil állapotban tudták átadni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top