Aktuális

Öngyilkossággal fenyegetőzött, majd eltűnt egy 13 éves fiú Erdélyben

Rossz jegyet kapott az iskolában, ezért azzal fenyegetőzött, hogy a vonat elé veti magát. Szerencsére épségben előkerült.

Eltűnt egy 13 éves fiú hétfőn a Csíki-medence egyik településén. A fiú nem sokkal előtte rossz jegyet kapott az iskolában, majd azt mondta az osztálytársainak, hogy a vonat elé akarja vetni magát – írja a Maszol. A fiú keresésében a rendőrökön kívül a a hozzátartozók, barátok, szomszédok és önkéntesek is részt vettek.

A fiú biciklivel indult el az iskolából, miután közölte a többi gyerekkel, hogy öngyilkos akar lenni. A helyzet súlyossága miatt a rendőrség nagy erőkkel kezdte keresni őt. Szerencsére nem végződött tragédiával az eset: a fiút nagyjából 50 perc múlva épségben megtalálták.

A fiú a rendőröknek azt mondta: attól félt, hogy a szülei meg fogják őt büntetni a rossz jegy miatt, ezért nem akart hazamenni. A rendőrség felhívta a szülők figyelmét, hogy „kommunikáljanak többet és nagyobb megértéssel” gyermekeikkel.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top