nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Az utcáról mászott fel a negyedikre, hogy megmentsen egy kisgyereket – videó

Az utcáról mászott fel a negyedikre, hogy megmentsen egy kisgyereket – videó

Járókelő mentett meg egy negyedik emeleti balkonról kilógó gyereket Párizsban. A férfi a ház külső falán az erkélyekbe kapaszkodva mászott fel és kapta el a négyéves kisfiút, akinek az apját őrizetbe vették.
Avatar
NLC/MTI
f Ajánlom

Elképedt járókelők vették fel Párizs egy északi kerületében szombat este az alig félperces jelenetet, amelyen az látszik, hogy egy férfi puszta kézzel mászik fel egy ház falán a balkonokba kapaszkodva egy gyerekért. A négyéves fiú a negyedik emeleti erkély korlátját szorítva az utca felé, kifelé függ.

A közösségi oldalakra felkerült videót azóta több mint 3 millióan látták, a gyereket megmentő férfiról hősként beszélnek a francia televíziók. „Szerencsére épp volt a környéken egy jó kondícióban lévő ember, akinek volt bátorsága felmenni a gyerekért” – mondták a tűzoltók, akiket szombat este 9 óra előtt riasztottak. Egy férfi is hívta a rendőröket, hogy panaszt tegyen a gyerek apjára.

A rendőrség első vizsgálatai azt állapították meg, hogy a gyerek szülei nem voltak otthon, amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre. A gyereket megmentő férfit és a kisfiút egy közeli kórházba szállították rutinvizsgálatokra. A férfi a térdét fájlalta, a gyerek sokkos állapotba került, de már mindketten jól vannak – közölték a tűzoltók.

A megmentőt Mamoudou Gassamának hívják, pár hónapja érkezett Párizsba Maliból. Barátaival egy görög étteremben nézte a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjét, amikor kiáltásokat hallott az utcáról. „Rengeteg embert láttam kiáltozni, az autók dudáltak. Kimentem, és láttam a gyereket, aki majdnem leesett a balkonról – mondta a férfi a BFM hírtelevíziónak. – Nagyon szeretem a gyerekeket, nem szerettem volna, hogy baj történjen vele. Odafutottam, és felmértem, mi lehet a megoldás. Hála Istennek megmentettem.

A gyerek apját a rendőrség őrizetbe vette szülői kötelesség elmulasztásának gyanújával, a gyereket az ügyészség a gyermekvédelmi hatóság egyik befogadó intézményében helyezte el.

Megosztás Facebookon