nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Meghalt Lukács Mária

Meghalt Lukács Mária

Újságírók nemzedékei tanulták tőle a szakmát és a magyar nyelv tiszteletét. Az aranytollas újságíró, olvasószerkesztő 89 éves volt.
Avatar
MTI
f Ajánlom

Életének 90. évében elhunyt Lukács Mária egészségügyi szakújságíró, olvasószerkesztő – közölte a család. Az Aranytoll-díjjal kitüntetett újságírót hétfőre virradóra érte a halál egy budapesti kórházban.

Lukács Máriától újságírók nemzedékei tanulták a szakmát, a magyar nyelv tiszteletét. Négy évtizeden át volt egészségüggyel foglalkozó újságíró a Népszavánál.

A rendszerváltozás után a Köztársaságnak, a Respublikának, a Népszabadság Budapest-mellékletének, végül a Weborvos portálnak volt olvasószerkesztője.

Az aranytollas újságírótól kívánságára szűk családi körben vesznek búcsút.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon