Aktuális

Megtalálták egy fél éve eltűnt hegyimentő holttestét

Lavinaveszély miatt korábban többször is félbehagyták a keresését.

A romániai dornavátrai (Vatra Dornei) hegyimentők megtalálták és lehozták a Kelemen-havasokból egy lavina által csaknem fél éve elsodort társuk holttestét – közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség. 

A 2017. december elsején elsodort férfi holttestét tegnap találták meg 1,8 méteres hóréteg alatt. Az elmúlt fél évben többször is elkezdték, de a fokozott lavinaveszély miatt mindannyiszor félbehagyták a keresést

A két hivatásos tűzoltóból és egyikük barátnőjéből álló önkéntes hegyimentőcsapat 2017 decemberében a román nemzeti ünnep alkalmából vitt zászlót a Pietrosz-hegycsúcsra. Visszafelé tartottak, amikor a lavina elsodorta őket. Egyiküknek sikerült kiszabadulnia és több mint három óra alatt eljutnia egy olyan helyre, ahonnan mobiltelefonon riaszthatta a mentőket. A mentőknek azonban csak a lavina által elsodort nő holttestét sikerült megtalálniuk. 

Az ünnepi zászlókitűzést 2013 óta évről évre megszervezi a dornavátrai hegyimentő-szolgálat. A Dornai-medencét körülvevő négy legmagasabb csúcsra visznek fel román zászlót. A balesetet szenvedett csoport a 2012 méter magas Pietrosz-hegycsúcs meghódítását vállalta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top