Aktuális

Kis híján megölt egy ismeretlen embert az utcán, 3 és fél évet kapott

Először sértegetett, majd egy hidegvágóval fejbe vágott egy férfit, méghozzá ok nélkül.

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta annak a férfinak az elsőfokú ítéletét, aki 2017-ben egy idegen pár férfi tagjára támadt rá. A támadót 3 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélték.

A 28 éves, többszörösen büntetett előéletű vádlott tavaly február 8-án először sértő megjegyzést tett egy Pécs belvárosában sétáló páros férfi tagjára: egészen pontosan azt mondta neki, hogy pedofil, noha korábban soha nem látta őt. A pár megpróbálta figyelmen kívül hagyni a férfit, és inkább továbbmentek, a vádlott azonban utánuk ment, és egyre hangosabban kiabálta a férfinak, hogy az pedofil.

A sértett ezt egy idő után megelégelte, odafordult a férfihoz, és emelt hangon közölte vele, hogy nem pedofil, hagyja őt békén, majd továbbment. A vádlott erre úgy reagált, hogy elővett a hátizsákjából egy 36 centis, másfél centiméter átmérőjű, acélból készült hidegvágót, és nagy erővel megütötte őt a fején. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba, sérülése 4-6 hét alatt gyógyult meg, maradandó károsodást szerencsére nem szenvedett.

A támadót súlyos testi sértés miatt ítélték el. A védelem fellebbezett, de az ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top