Aktuális

A mentősofőrnek köszönheti az életét a figyelmetlen gyalogos – videó

Centiken múlott annak a gyalogosnak az élete, aki körülnézés nélkül lépett a száguldó mentőautó elé.

Mentősofőrnek köszönheti az életét egy férfi Budapesten. Az Országos Mentőszolgálat által közzétett felvételen az látható, ahogy egy szirénázó mentőautó zavartalanul száguld a buszsávban.

Egy figyelmetlen gyalogos azonban az autó elé lép, és csak a sofőr gyors reakciójának köszönheti, hogy nem történt tragédia.

Az RTL Klubnak Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője azt mondta, a figyelmetlenség mindennapos probléma. Sokan nem veszik észre a szirénát, mert hangosan hallgatnak zenét fülhallgatóval vagy a kocsiban.

Most nem történt baleset, de sajnos ez nincs mindig így. 2016 novemberében egy 16 éves lányt gázolt halálra a szirénázó mentő. A lány biciklijével behajtott a kereszteződésbe, valószínűleg azért nem vette észre a mentőt, mert zenét hallgatott.

A mentők tavaly 1,1 millió esethez vonultak, ebből 70 alkalommal történt baleset. Többségük az autósok figyelmetlensége miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top