Aktuális

Nem volt bátorsága az öngyilkossághoz a texasi lövöldözőnek

A 17 éves Dimitrios Pagourtzis pénteken 9 diáktársával és egy tanárával végzett, mikor lövöldözni kezdett a Santa Fe Középiskolában.

Egyik tanára szerint csendes, de nem ijesztően csendes diák volt Dimitrios Pagourtzis, az a 17 éves amerikai diák, aki pénteken lövöldözni kezdett a texasi Santa Fe Középiskolában. A támadásban 9 diák és egy tanár halt meg. A New York Timesnak nyilatkozó tanár elmondta, a kamasznak ugyan voltak furcsa dolgai, de semmi olyan, ami árulkodott volna arról, mire készül.

Pagourtzis iskolatársai közül szinte mindenki megerősítette, hogy a kamasz visszahúzódóan viselkedett. Volt, aki a New York Postnak arról beszélt, hogy a görög származású fiút sokan szekálták az iskolában. De akadt olyan is, aki azt mondta, sosem látta jelét, hogy ez valóban így történt volna.

Tény, hogy a kamasz az utóbbi időben megváltozott. Például lett egy fekete viharkabátja, amit még akkor is hordott, mikor 30 fok volt és napsütés. Ezen a Facebook-oldala tanúsága szerint különböző kitűzőket hordott: a nácik által használt vaskeresztet, a kommunista sarló-kalapács szimbólumot, Baphomet és Cthulhu jelképét. A lövöldözés napján az iskolába egy Born to kill (Gyilkolásra termett) feliratú pólóban érkezett.

A hatóságok otthonában megtalálták a naplóját, melyből kiderült, hogy régóta készült a gyilkosságokra, és az is, hogy a társai kivégzése után önmagával is végezni akart, de ezt végül nem tette meg. Texas kormányzója, Greg Abott egy sajtótájékoztatón elmondta, a kamasz beismerte: nem volt elég bátorsága ahhoz, hogy kioltsa az életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top