Aktuális

Hat emeletet zuhant egy ablakszerelő, főnöke döbbenetes dologgal vádolja

A férfi pert indított munkaadója ellen, ő azonban elképesztő vádakkal vágott vissza.

Beperelte munkaadóját egy 28 éves ablakszerelő, aki egy munkabaleset során hat emeletet zuhant 2016 augusztusában. A férfi csodával határos módon túlélte a balesetet, de maradandó károsodást szenvedett. Pert azért indított, mert azt állítja, munkaadójától nem kapott védőfelszerelést – írja a Blikk.

Én az első munkanapomon megkérdeztem a többieket, hogy merre találom a biztosítóköteleket, erre jól kinevettek, mondván, ők ilyet soha nem használnak. Akkor sem voltam kikötve, amikor tavaly augusztus 15-én a XIX. kerület egyik panelházának hatodik emeletén az ablakkereteket cseréltem ki, ahová természetesen a főnököm küldött ki

– idézi a férfit a Blikk.

Munkaadója ezzel szemben először azt mondta, ez nem igaz, minden alkalmazottjának kötelező volt a heveder használata. Később azonban új mentséggel állt elő. Szerinte Zsolt azért nem használt hevedert, mert öngyilkos akart lenni. Ezt azonban egyetlen szakértő vagy tanú sem támasztotta alá.

Döbbent csend fogadta a tárgyalóteremben a céget vezető nő kijelentését. Természetesen az öngyilkosságból egy szó sem igaz, védencem még gondolati szinten sem jutott el soha oda, hogy eldobja magától az életét. Lehetetlennek tartom, hogy a bíróság ezt az érvelést elfogadja. Nem kétséges, hogy a munkáltató hibázott. Így érvényesítem ügyfelem kártérítési igényét

– mondta dr. Lichy József, a munkás ügyvédje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top