Aktuális

Gyárbővítés miatt tarolják le a kamionok a kis utcákat Szombathelyen

A lakók attól félnek, darabokra hullik az út és a csatorna, mert már az építkezéshez szükséges anyagok szállítását is a kis utcákon végzik.

Kapacitásbővítés miatt építkeznek a szombathelyi Falco-gyárban. Már nem csak a szokásos termelés miatt jönnek-mennek a kamionok a környéken, de az építkezéshez szükséges anyagok szállítását is a kis utcákon végzik – írja a Nyugat.hu.

A kép illusztráció, ez még nem történt meg Szombathelyen (képek: Neiczer Tamás tű. fhdgy.)

Az utcák azonban nem ekkora terhelésre vannak tervezve. A kamionok már szét is kezdték nyomni az alap nélküli kis utcákat, pláne, hogy a sofőrök gyakran eltévesztik az irányt, és zsákutcákba hajtanak be, ahol aztán ide-oda araszolva próbálnak a nagy nyergesvontatók megfordulni. Súlykorlátozás nincs ezeken a területen, de a Nyugat.hu szerzője szerint jól látszik, hogy a több tonnás járművek milyen hatással vannak a környezetre: néhol már az út melletti vízelvezető árok is elkezdett széthullani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top