Aktuális

Kaliforniai robbantás: átkutatták egy férfi otthonát, aki rakétákat épített

Egy magyar nő halt meg a szépségszalonban történt robbantásban.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy kedden délután vélhetően csomagba rejtett bomba robbant a kaliforniai Aliso Viejo város magyar szépségszalonjában. A robbantásban pedig a tulajdonos, egy 48 éves magyar nő meghalt, további három ember megsebesült.

Időközben az áldozatot nevesítették is: K. Ildikó 15 éve élt az Egyesült Államokban férjével, édesanyjával és felnőtt gyermekével. Sokan ismerték és elismerték az üzletasszonyt, aki egyébként a múlt héten érkezett vissza az USA-ba Magyarországról. A rendőrség továbbra sem tudja, hogyan kerülhetett a robbanóeszköz a szépségszalonba.

Az ABC7 most további fejleményekről is beszámolt. A hírportál szerint a rendőrök szerdán átkutatták egy bizonyos Stephen Beal lakását Long Beachen. A férfi a hírek szerint hobbiból rakétákat épített, amelyeket aztán a sivatagban próbált ki.

A férfit úgy hozták kapcsolatba a robbantással, hogy szomszédai szerint korábban viszonya volt a magyar nővel, sőt részvényes volt a szépségszalonban. A férfi Facebook-oldalán közös képen is szerepelnek. Stephen Beal szomszédai utoljára egy hónappal ezelőtt látták K. Ildikót, ezért azt feltételezik, hogy a páros megszakította a kapcsolatot. A portál ugyanakkor azt is kiemelte, hogy hivatalosan Beal még nem gyanúsított az ügyben.

Az elhunyt nő családja időközben a GoFundMe nevű közösségi finanszírozási oldalon kezdett gyűjtésbe, hogy a nő jelenleg Washingtonban tartózkodó, egyetemista fia hazautazhasson Kaliforniába, valamint hogy fedezzék a temetési költségeket. Ha te is adakoznál, ezen a linken teheted meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top