Aktuális

Nagyon komoly benzináremelésre kell számítanunk

Bőven 400 forint feletti benzinárakra kell számítani a nyáron. Az elemzők szerint külpolitikai okok miatt továbbra is folyamatos lesz a drágulás.

Szerdától számos benzinkútnál a 400 forintot is átlépheti az üzemanyagok literenkénti ára. Az újabb emelés miatt a benzin hét, a gázolaj nyolc forinttal kerül többe: egy liter benzin szerdától átlagosan 388, a gázolaj pedig 397 forintba fog kerülni.Ezzel március közepe óta több mint 30 forinttal lett drágább a benzin és a dízel is.

Ráadásul további drágulás várható, mert az Európában használatos Brent olaj nemzetközi ára folyamatosan emelkedik. „Benne van a pakliban, hogy az olaj ára akár a 85 dolláros szintet is eléri a következő néhány hónapban, ami akár 420 forintos átlagárat is eredményezhet a kutakon” – nyilatkozta az ATV Híradójának Szalayné Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője.

A drágulás hátterében az Egyesült Államok és Irán diplomáciai kapcsolatainak megromlása állhat, valamint az, hogy a forint folyamatosan gyengül a dollárral szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top