Aktuális

Ez állt a szennyezett tejekről szóló rejtelmes figyelmeztetés mögött

Kiderült, hogy az Auchan áruházláncot fenyegette meg egy zsaroló azzal, hogy megmérgezi az áruházakban kapható tejeket, ha nem kap pénzt. Nem kapott.

Amióta fertőzött tejtermékek miatt adott ki figyelmeztetést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, azóta tartja izgalomban az óvatosan tejet vásárló közvéleményt, hogy mi állhat az ügy hátterében. Szombaton magunk is megírtuk, hogy valószínűleg gazdasági károkozás miatt szennyezhette be a tartós tejeket egy vagy több élelmiszerlánc boltjában egy ismeretlen, mára viszont pontos részletek derültek ki.

Tartós tejek megmérgezésével fenyegetőzött a zsaroló – MTI Fotó: Kallos Bea

A Blikk úgy értesült, hogy az Auchannak írt levelet egy zsaroló azzal, hogy ha nem fizetnek neki, akkor megmérgezi a boltokban található tejet.

Mivel az áruházlánc nem akart fizetni, így levette a polcairól a levélben megjelölt termékeket, és értesítette a rendőrséget és a Nébihet. A fenyegetést olyannyira komolyan vették, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt, a Nébih pedig kiadta a szombati, sejtelmes közleményt a szennyezett tejekről.

Nem biztos, hogy a zsaroló beváltotta volna ígéretet, mert eddig egyetlen fertőzött, szennyezett tejről nem érkezett bejelentés. Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője mégis azt tanácsolja, hogy

„aki dobozos, tartós UHT-tejet vásárol, nézze meg, sértetlen-e a zárókupak, illetve alatta a fólia, továbbá nyomja meg a dobozt, szivárog-e belőle a tej kis lyukon. Ha ilyet tapasztal, ne igyon belőle. Aki aggódik, hogy fogyasztott a visszahívott tejből, és szokatlan dolgot tapasztal magán, elég felkeresnie a háziorvosát.”

Az Auchan a Budakalászon, Dunakeszin, Fóton, Szigetszentmiklóson, Csömörön, valamint a Savoya Parkban lévő üzleteiből hívott vissza tejtermékeket, melyek listáját az alábbi linken lehet elérni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top