Aktuális

Ittas sofőr okozott balesetet vasárnap hajnalban – a csomagtartóban is volt utasa

Hat fiatal tartózkodott abban az autóban, amellyel vasárnap hajnalban baleseteztek az Ürömi úton. Mindenki ittas volt.

Az Országos Mentőszolgálat Csillaghegy Mentőállomás Facebook-oldalára került fel az alábbi poszt, amelynek képein egy csúnyán összetört autó látható. Valószínűleg csak a szerencsének köszönhető, hogy a járműben utazó hat fiatal közül senki sem veszítette életét. 

A kocsi utasai bulizásból tartottak hazafelé, és mint kiderült, mindannyian ittas állapotban voltak, a sofőr is. A mentők szerint az ütközés pillanatában legalább egy ember az autó csomagtartójában tartózkodott, az egyik fiatalt a tűzoltóknak kellett kivágni az összeroncsolódott járműből.

A hat emberből ketten súlyos sérüléseket szenvedtek, a további négy utast törésekkel, zúzódásokkal és agyrázkódással szállították kórházba. 

A mentők megjegyzik: 2017-ben 1348 balesetet okozott ittas személy, ebből több mint 800 esetben a sofőr fogyasztott alkoholt vezetés előtt. 

Tavaly, a karácsonyi időszak előtt kollégánk kontrollált körülmények között próbálta ki, milyen hatással van a vezetői képességekre az alkoholfogyasztás. Tapasztalatait tanulságos videón osztotta meg az NLCafé olvasóival.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top