Aktuális

Meghalt a súlyos beteg férfi, miután hiába próbált mentőt hívni

A mentális problémákkal küzdő férfire rácsapta a telefont a diszpécser, mert nem tudta megadni a telefonszámát.

Amikor a 49 éves, mentális problémákkal küzdő skót férfi, Ronald Russell rosszul lett otthonában, megpróbált mentőt hívni magához. Csakhogy hiába. Miután tárcsázta a skót mentőszolgálat számát, a diszpécser a telefonszámát kérdezte, amire a pánikba esett férfi sehogy sem emlékezett. Russellre végül majd egy nappal később a szomszédja talált rá otthonában, a földön fekve.

segélyhívás mentők mentális probléma

Kép forrása: LadBible

A férfit – aki, mint utóbb kiderült, stroke-ot kapott – hiába szállították azonnal kórházba, nem sokkal később meghalt. Russell nővére, Margot Cassidy azt mondja, megdöbbent azon, hogy a diszpécser egy olyan telefonszámot tudakolt testvérétől, amit már amúgy is tudott, hiszen a készüléke kiírta Russell számát.

„A testvérem azért nem kapott időben segítséget, mert a mentők nem tudták, hol keressék. Pedig ha az operátor a telefonszáma helyett a címét kérdezte volna, valószínűleg meg tudta volna mondani.” Margot egyébként megkapta Russell segélyhívásának leiratát, amiből kiderült, testvére a hívás közben összeesett, ezért nem tudott válaszolni a diszpécser további kérdéseire.

segélyhívás leirat mentők

Kép forrása: Ladbible

A skót mentőszolgálat egyébként azzal védekezik, hogy munkatársuk a protokoll szerint járt el, mikor Russell telefonszámát próbálta megtudni. Hozzátették, munkatársuk legalább háromszor próbálta visszahívni Russellt, aki ezután már nem vette fel a telefont.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top