Aktuális

Ittas mozdonyvezetőt fogtak Kunszentmiklósnál

A MÁV belső ellenőre hívtak ki a rendőröket, mert a gyanú szerint ittas volt az egyik mozdonyvezető. A szonda elszíneződött.

Járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a kunszentmiklósi rendőrök egy mozdonyvezető ellen. A szolgálatban lévő masiniszta a MÁV belső ellenőrének lett gyanús, ő hívta ki a rendőröket.   

A rendőrök megszondáztatták a Kőbánya-Kispest–Kunszentmiklós–Tass vasútvonalon közlekedő személyvonat vezetőjét, a szonda pozitív értéket mutatott, ezért őt vér- és vizelet-mintavételre előállították – írja a police.hu.

Cikkünk megjelenése után a vasúttársaság arról tájékoztatott, hogy :

„Társaságunknál zéró tolerancia van érvényben az alkoholos állapotban munkát végző kollégákkal szemben. Jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve a szolgálatra jelentkezés előtt és a szolgálat közben is meggyőződünk a munkavállalók biztonságos munkavégzésre alkalmas állapotáról. A konkrét esetben a szolgálat közbeni ellenőrzés során derült fény arra, hogy a mozdonyvezető alkoholt fogyasztott. A munkavállalót azonnal felmentették a munkavégzés alól, és gondoskodtak a leváltó személyzetről. A MÁV-START munkáltatói eljárást indított, melynek lezárásáig az érintett kolléga nem vezethet vonatot.

Az általános szabályok a következők:

Biztonságos munkavégzésre alkalmatlannak kell minősíteni a munkavállalót, ha alkoholt fogyasztott. A biztonságos munkavégzésre alkalmatlan állapotban jelentkező, vagy munkája során biztonságos munkavégzésre alkalmatlanná váló munkavállalót a vasútüzem területéről el kell távolítani. A biztonságos eltávolításról a munkáltató köteles gondoskodni. Az eltávolítás a konkrét esetben a rendőrség közreműködésével történt.

Az ittas járművezetés egyáltalán nem jellemző a Társaságnál, az elmúlt 5 évben nem volt rá példa.”

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top