Aktuális

Megvédett egy tanárt a hamis pedofilvádtól az igazgatónő, kirúgták

A szülők szerint valójában személyes konfliktusok miatt küldték el az igazgatónőt. Most petícióban követelik, hogy vegyék őt vissza.

Kirúgták az egyik Pest megyei iskola igazgatóját és helyettesét, miután néhány diák hamis pedofilváddal illette az egyik tanárt – írja a Blikk.

Az iskolában három diáklány vádolta szexuális zaklatással az egyik tanárt, a belső vizsgálat során azonban kiderült, hogy a fiatalok hazudtak. Nevük elhallgatását kérő szülők a lapnak azt nyilatkozták, csak azért találták ki a vádakat, hogy kirúgathassák a tanárukat. „Ők másnap mégis bementek az iskolába. A triót ekkor a könyvtárban helyezték el, ahol tanári felügyelettel tanultak. Szüleik viszont ennek egyáltalán nem örültek, panaszt tettek az iskola vezetőségénél” – mondta egy szülő.

A botrány híre végül így jutott el a tankerületi központig, április 24-én pedig az iskola igazgatóját és helyettesét is elküldték rendkívüli felmondással. A pedofíliával hamisan vádolt tanár maradhatott, a három diákot pedig azóta a szüleik kivették az iskolából.

A zavaros ügyben végül az iskolába járó gyerekek szülei is felléptek: rendkívüli értekezletek követelték, hogy vegyék vissza állásába az igazgatónőt és helyettesét. Szerintük azért rúgták ki őket, mert megvédték kollégájukat, ezzel pedig szembefordultak a tankerületi vezetővel. A szülői munkaközösség egy petíciót is átadott a tankerület vezetőjének, amelyben leírták, felmerül a gyanú, hogy a pedofilvád csak ürügy volt, valójában személyes konfliktus miatt bocsátották el az igazgatónőt. Az ügy miatt több tanár is azt fontolgatja, hogy felmond.

A Blikk megkérdezte az ügyben az illetékes tankerületi igazgatót és a KLIK sajtóosztályát is, de egyelőre nem reagáltak a megkeresésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top