Aktuális

Hasba lőtte magát egy 3 éves

Meg akarták úszni a felelősségre vonást, a nyomozók azonban átláttak a szitán.

Véletlenül hasba lőtte magát apja pisztolyával egy hároméves kisfiú az Egyesült Államokban, szülei pedig, hogy elkerüljék a felelősségre vonást, azt hazudták, hogy valaki kintről lőtt otthonukba – közölte az AP amerikai hírügynökség csütörtökön.

Az eset még kedden történt Detroitban. A hírek szerint a gyermek szülei épp veszekedtek, amikor a fiúcska a nappaliban kezébe vette apja őrizetlenül hagyott pisztolyát, amely elsült.

A nyomozók persze hamar kiderítették, hogy a szülők hazudtak, és a lövés nem kintről jött. A 34 éves apát őrizetbe vették: a férfi 100 ezer dollár (26 millió forint) óvadék fejében védekezhet szabadlábon.

Sajnos nem egyedi esetről van szó: az Everytown Research azt írja, csak 2018-ban 65 olyan baleset történt az Egyesült Államokban, amikor egy 17 év alatti fiatal kezében elsült egy nem megfelelően elzárt fegyver, a lövéssel pedig véletlenül megsebesített vagy megölt másokat vagy éppen saját magát. Ez azt jelenti, hogy ebben az évben minden hétre jutott legalább három ilyen eset.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top