Aktuális

11 top vezetőt rúgtak ki a Nike-tól, mert szörnyen bántak a nőkkel

Diszkriminálták, zaklatták a nőket a Nike-nál – derítette ki egy etikai vizsgálat. Komoly következményei lettek.

Már márciusban távozott a Nike-tól hat magas rangú vezető, de most öt újabbnak kell mennie, miután a sportszergyártó cégnél zajló etikai vizsgálat megállapította, hogy a menedzserek női alkalmazottakat diszkrimináltak vagy zaklattak.

Az amerikai sajtóra hivatkozó G7 azt írja, hogy a távozók első körében többek között ott volt a Nike márka elnöke, Trevor Edwards is, akit a mostani vezérigazgató, Mark Parker lehetséges utódjának is tartottak. Mellette a globális üzletekért felelős vezető és a cipő divízió feje is távozott.

A vizsgálat előzménye egyébként azt volt, hogy a Nike női munkavállalóinak egy csoportja egy névtelen felmérést készített a szexuális zaklatásról és a nők diszkriminációjáról a munkatársak körében. A felmérés eredményét március elején mutatták be Parkernek, és tíz napra rá kezdődtek is a felmondások a legfelsőbb vezetők körében.

Mark Parker vezérigazgató múlt héten a vállalat összes alkalmazottjától bocsánatot kért, és ígéretet tett a nők és férfiak közötti fizetési különbségek felszámolására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top