Aktuális

Itt a figyelmeztetés: elázhat a fél ország

Bár egyelőre még hét ágra süt a nap, a meg-megélénkülő szél csapadékos délutánt jelez.

Viharra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A portál előrejelzése szerint csütörtök délután intenzív záporokra, zivatarokra és 25-30 millimétert meghaladó esőre lehet számítani 12 megyében, ezért citromsárga figyelmeztetést adtak ki az érintett területekre. napközben a Dunántúlon és a Duna–Tisza közén (várhatóan egyre inkább nyugatabbra), éjszaka pedig inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki szórványosan (a térség kb. 40 százalékán) zivatarok.

A továbbiakban is csapadékos időjárásra készülhetünk. Pénteken a több helyen kialakuló záporok mellett az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön, valamint a Dunántúl nyugati felén valószínű zivatarok kipattanása, melyekhez továbbra is a felhőszakadás társulhat.

Jelen pillanatban úgy tűnik, a hétvégén is több helyen leszakadhat majd az ég. A jó hír viszont, hogy a napi maximumok továbbra is 23-29 fok körül alakulnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top