Aktuális

Bejelentés nélkül lezárták az ingyenes parkolót a Hősök terénél

Óriási a káosz, nincs hol parkolniuk az ideérkező turistabuszoknak.

Előzetes bejelentés nélkül lezárták a Műcsarnok mögötti ingyenes parkolót, ahol eddig 70-80 turistabusz is várakozhatott egyszerre, így a buszok most nem tudnak szabályosan parkolni a környéken.

A Városliget Zrt. korábban már közölte, hogy valamikor 2019 tavaszán le fogják zárni a parkolót, mert közművesítenek. Ehhez képest már idén április elsejétől lezárták, méghozzá úgy, hogy erről sem az utazási irodákat, sem a busztársaságokat, sem az idegenvezetőket nem tájékoztatták – írja a Zoom.hu.

Jelenleg naponta 200-300 turistabusz fordul meg a Hősök terén. Ez a szám egy hónapon belül, a főszezonban meg is duplázódhat, pedig már így sem tudják megoldani a turistabuszok parkolását. Jelenleg az Olof Palme sétányon próbálnak valahogy megállni, és bevárni a turistákat, ez azonban szabálytalan, ráadásul nem is jut mindenkinek hely. Azok, akik nem férnek ide, addig köröznek, amíg az idegenvezetők megmutatják a legnépszerűbb látványosságokat.

Névtelenül nyilatkozó busztársaságok a lapnak azt mondták, egyelőre nem tudtak olyanról, akit megbírságoltak volna a szabálytalan parkolás miatt, úgy látszik, mindenki próbál alkalmazkodni a helyzethez, amennyire csak lehetséges. Nem tudni azonban mi lesz, amikor nyáron sokszorosan ennyi turistabusz érkezik majd a térre.

A Zoom.hu azt írja, jelenleg nem folyik munka a parkolóban, de területének tíz százalékát körbekerítették, ott most munkagépek állnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top