Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Előre eltervezte brutális tettét Kim Wall gyilkosa

Az ügyészség szerint Peter Madsen saját „gyilokpornót” akart forgatni és ehhez ismert áldozatot akart.

Sokkoló részletek derültek ki annak a dán férfinak a múltjáról, aki tavaly májusban brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy svéd újságírónőt, Kim Wallt. Az ügyben a dán bíróság épp másfél hete, április 25-én hozott ítéletet: eszerint Peter Madsent bűnösnek találták Kim Wall meggyilkolása ügyében, és életfogytiglani börtönbüntetést szabtak ki rá. (Ez a gyakorlatban 16 év börtönt jelent, ám a feltételes szabadlábra helyezést már 12 év után kérvényezheti az elítélt.)

Az ítéletből kiderül, hogy Madsen már jóval a találkozójuk előtt eltervezte, hogy megöli Kim Wallt, aki portrécikket szeretett volna készíteni a „házi” tengeralattjárókat barkácsoló férfiról. Arra, hogy tettét jó előre eltervezte, a férfi gépén talált adatok utalnak: néhány nappal a gyilkosság előtt a kivégzés és a csonkítás szavakra keresett rá, míg egy nappal előtte a lefejezés, a lány és az agónia téma érdekelte.

A New Yorker magazin cikkében Madsen sötét múltjáról ír. A lap információi szerint a férfinak problémás gyerekkora volt, anyja elhagyta erőszakos apját, és magával vitte három féltestvérét, őt azonban hátrahagyta. Madsen már fiatalon a pornográfia felé fordult, két felnőtt filmben szerepelt is. Később a gyilokpornó kezdte érdekelni: olyan felvételeket nézett, amin nőket kínoznak, csonkítanak és ölnek meg.

Az ügyészség szerint a férfi saját filmet akart készíteni, méghozzá a valaha volt legdurvábbat, egy ismert áldozattal: Kim Wall ugyanis szülőhazájában népszerű és elismert újságíró volt. 

Címlap

top