Aktuális

Borzalmas állapotok a Bodrogon

Tele van szeméttel a Bodrog vize, a tetemes mennyiségű hulladék vélhetően Kárpátaljáról érkezik. Félő, hogy hazánkat is eléri.

Hatalmas szemétszigetek úsznak a Bodrog folyón, vélhetően Ukrajnából indult a szennyezés. Ezt azért gondolják szakértők, mert ukrán feliratos dobozok és PET-palackok is úszkálnak a vízben – számolt be a Tények.

A folyó folyamatosan viszi a szemetet, azt, hogy hol áll meg, még nem tudni, de elképzelhető, hogy Magyarországig is elúsznak majd a szemétszigetek.

A helyiek felháborítónak tartják ezt az állapotot, mondván lehetetlen összeszedni a rengeteg hulladékot, ráadásul félő, hogy bacilusokat, betegségeket terjeszt a sok szemét.

A Tények által megkérdezett szakértő szerint a sok hulladék nem fog magától a partra kisodródni. Úgy véli, akár Sárospatak környékén lehet a szemét eleje, ami leúszott a folyón. Mint mondja, a legelső hely, ahonnan szervezetten ki lehet majd szedni, az a tiszalöki vízerőmű.

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóságnál egyelőre nem nyilatkoztak a Tényeknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top