Aktuális

Tűz ütött ki egy őrmezői iskolában – Frissítés: kisbuszra borult az egyik tűzoltóautó, egy halott – fotó

Egy ember meghalt a balesetben, az iskolai tűzben senki nem sérült meg.

Kigyulladt egy oktatási intézmény körülbelül húsz négyzetméteres helyisége Budapest XI. kerületében, a Menyecske utcában – közölte a Katasztrófavédelem.

Az eset során berendezési tárgyak égtek, a lángokat a fővárosi hivatásos tűzoltók szerencsére már eloltották. Az épületet tizenkilenc felnőtt és harmincnyolc gyermek hagyta el. Az első információk szerint a tűzesetnél senki nem sérült meg.

Frissítés:

Nem sokkal később közleményt adott ki a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, miszerint egy emelőkosaras tűzoltóautó ráborult egy kisbuszra a XI. kerületben. A kisbuszban ülő ember meghalt, a tűzoltóautóban nem sérült meg senki.

Kisdi Máté szóvivő elmondása szerint a baleset a Nagyszőlős utca és a Budaörsi út kereszteződésében történt, a tűzoltók egy tűzesethez – vagyis az őrmezői iskolához – vonultak kék lámpával, szirénázva, amikor oldalára borult a több tíz tonnás gépjármű.

A műszaki mentés jelenleg is folyamatban van, két daru emeli le a tűzoltóautót a kisbuszról. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján közölte: a Budaörsi utat a BAH-csomópont és a Karolina út között a rendőrök lezárták a helyszínelés idejére, terelésre kell számítani.

Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top