Aktuális

Agyonszúrtak hét diákot egy kínai középiskolában

A támadót elfogták. További 12 diák megsebesült, de a hatóságok nem sok kérdést válaszoltak meg eddig.

Késsel támadt középiskolás diákokra egy férfi pénteken kora este a Kína északi részén fekvő Senhszi tartományban. A támadásnak legalább hét halálos áldozata van, további 12 diák pedig megsebesült. A halottak közül öten lányok, ketten pedig fiúk. Egy helyi újság értesülése szerint a támadás akkor érte a tanulókat, amikor kijöttek az iskolából. 

A gyanúsítottat elfogták, további részletekkel azonban nem szolgáltak a helyi hatóságok, még a diákok életkorát sem tudatták. Az AFP francia hírügynökség megjegyzi, hogy Kínában általában a 12-15 év közötti gyerekek járnak középiskolába.

A BBC értesülései szerint az elkövető egy 28 éves férfi, aki korábban ebbe a középiskolába járt. Állítólag azért követte el a támadást, mert harmadikos korában bántalmazták az iskolatársai.

A hasonló késelős támadások nem ritkák Kínában. Két hónapja egy férfi megölt egy nőt és megsebesített 123 embert Peking egyik bevásárlóközpontjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top