nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Életfogytiglant kértek Kim Wall gyilkosára

Életfogytiglant kértek Kim Wall gyilkosára

Az ügyész szerint semmilyen enyhítő körülmény nem jöhet szóba, csak súlyosbító.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Életfogytiglant kért Peter Madsenre, Kim Wall feltételezett gyilkosára egy dán ügyész. Jakob Buch-Jepsen szerint a gyilkossággal vádolt Madsen annyiszor változtatott már a vallomásán, hogy elvesztette a szavahihetőségét – írja a Guardian.

A svéd újságírónő brutális meggyilkolásának ügyében szerdán várható ítélet. Buch-Jepsen elismerte, hogy Dániában egy ember meggyilkolásáért csak ritkán szabják ki a lehető legsúlyosabb ítéletet. Jelen esetben azonban véleménye szerint indokolt lenne, figyelembe véve a gyilkosság szexuális természetét és azt, hogy Madsen a jelek szerint előre megfontoltan gyilkolta meg a nőt. Elmondása szerint az ügyben semmilyen enyhítő körülmény nem ismert, csak súlyosbító.

Fotó: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Madsen beismerte, hogy feldarabolta Kim Wall holttestét saját építésű tengeralattjárójának fedélzetén, de tagadja, hogy ő gyilkolta volna meg a fiatal nőt. Állítása szerint az újságírónő halála baleset volt: először azt mondta, egy súlyos tárgy esett a nő fejére, majd amikor Wall levágott fejére sértetlenül találtak rá, már azt állította, hogy a tengeralattjárót elárasztó kipufogógáztól halt meg.

A bíróság arra jutott, hogy a gyilkosságnak szexuális motivációja volt. Erre engednek következtetni a Madsen számítógépén talált írásos és videobizonyítékok. Emellett Madsen két volt partnere is azt állította, hogy a férfit szexuális izgalomba hozták a kínzások.

Nem számít, hány olyan tanút kerít elő a védelem, akik szerint Madsen csodálatos ember. Ez nem változtat ugyanis azon a tényen, hogy Peter Madsennek van egy sötét oldala is. Jin és jang

– mondta Jakob Buch-Jepsen.

Az ügy részleteiről itt írtunk bővebben.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon