Aktuális

„Szívességből” akarta kalapáccsal agyonverni egy barátja kutyáját

Heves megyében megpróbálkoztak a tökéletes bűnténnyel, de nem jött össze. A kutya szerencsére már jól van.

Állatkínzás miatt vádat emeltek két férfi ellen, akik egy Heves megyei kisközségben abban állapodtak meg, hogy egyikük „szívességből” agyonveri a másik kutyáját.

Az ügyészség közleménye szerint a 27 éves vádlott két keverék kutyát tartott falusi portáján. Ellátásukról egészen február 22-ig gondoskodott, ekkor azonban úgy döntött, hogy az egyik állatot nem eteti tovább, inkább elpusztítja.

Ezen a napon délben elsétált az egyik helyi kocsmába, ahol szóba elegyedett a nála idősebb másik vádlottal, és rávette őt arra, hogy verje agyon a kutyáját. Ekkor elmentek a fiatalabb vádlott házához. A kutya gazdája kivezette az állatot a ház mögötti bokros-fás területre, kiláncolta egy akácfához, majd távozott.

Az idősebb férfi ezután megpróbálta agyonverni az állatot egy háromkilós, tompa fejű kalapáccsal. A kutyát az mentette meg, hogy amikor a férfi lesújtott, a kalapács feje lerepült. A férfi ezután a csupasz kalapácsnyéllel akarta leütni az állatot, de ez többszöri próbálkozásra sem sikerült neki. Végül letett a további kísérletezésről, és otthagyta a megláncolt kutyát és a darabjaira hullott szerszámot.

A kutyát a rendőrök találták meg, miután a fiatalabb férfi édesanyja értesítette őket. A nőnek a fia azt hazudta, hogy egy ismeretlen illető agyonverte a kutyáját, mivel semmit sem tudott az ölési kísérlet kudarcáról. A kutyát egy állatvédő alapítvány orvoshoz vitte, ahol megállapították, hogy elrepedt a koponyája. Az állat többhetes kórházi kezelés után tudott csak felépülni.

A Hevesi Járási Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért az állatkínzókra, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság kobozza el a bűncselekmény során használt kalapácsot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top