nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Így fog kinézni a budapesti új Duna-híd – fotók

Így fog kinézni a budapesti új Duna-híd – fotók

Pénteken kihirdették az új budapesti Duna-híd nemzetközi tervpályázat eredményét. 17 pályaműből választották ki a legjobbat.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda közös terve alapján épülhet meg a Dél-Budát és Csepelt összekötő új híd Budapesten. Az új Duna-híd nemzetközi tervpályázatának eredményét péntek délután hirdették ki a fővárosban.

Az UNStudió és a Buro Happold Engineering alkotta konzorcium által 2018. április 20-án közzétett látványterve Budapesten felépülő, Dél-Budát és Csepelt összekötő hídról – MTI Fotó: UNStudió és a Buro Happold Engineering

A tervpályázatra 17 pályamű érkezett, és az első díjat a rotterdami Erasmus-hidat is megálmodó UNStudió és a Buro Happold Engineering alkotta konzorcium terve nyerte el.

 MTI Fotó: UNStudió és a Buro Happold Engineering

A zsűri értékelése szerint a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb.

MTI Fotó: UNStudió és a Buro Happold Engineering

Megosztás Facebookon