Aktuális

Gyárfás Tamást kínai utazása előtt fogták el

A volt úszóelnök Pekingbe utazott volna szerdán, a rendőrség viszont kedden őrizetbe vette.

Minden bizonnyal nem véletlenül időzítették keddre Gyárfás Tamás elfogását, az úszószövetség volt elnöke ugyanis szerdán Kínába utazott volna a pekingi Szinkronúszó világkupára. Könnyen elképzelhető az is, hogy az utóbbi időben már titkosszolgálati módszerekkel figyelték – írja a Bors.

A rendőrség Gyárfás Tamást kedden gyanúsítottként hallgatta ki a Fenyő-gyilkosság miatt. Gyárfás részletes vallomást tett, és mindent tagadott. Az őrizetbe vétel ellen panaszt nyújtott be.

Az ügy egyik legfontosabb bizonyítéka egy hangfelvétel lehet, amelyen állítólag a Fenyő-gyilkosság felbujtói beszélgetnek. A rendőrök házkutatást is tartottak a gyilkosságot végrehajtó Jozef Roháč házában, de nem találták meg a felvétel eredeti példányát. A Fővárosi Főügyészség szerint viszont létezik a hangfelvétel.

Elképzelhető, hogy Gyárfást zsarolták a felvétellel, ám a Bors úgy tudja, a Nap TV egykori tulajdonosa korábban saját maga sétált be a rendőrségre a hanganyaggal.

A rendőrség gyanúja szerint Gyárfás Tamás 20 évvel ezelőtt megbízást adott Portik Tamásnak, hogy tegye el láb alól üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost, és a gyilkosságot a szlovák Jozef Roháč hajtotta végre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top