Aktuális

Új trükkel verik át a magyar autósokat

A csalók szándékosan hirtelen lefékeznek, hogy aztán a hátulról beléjük hajtó autó sofőrjétől a kár megtérítését követeljék.

Új csalással verik át a magyar autósokat: a piros lámpánál elinduló kocsisorban a csalók hirtelen lefékeznek, hogy a mögöttük jövő beléjük menjen, majd az autóból kiugorva kártérítést követelnek – közölte a Tények.

Volt olyan budapesti autós, akitől 100 ezer forintot is legomboltak ezzel a módszerrel. A fővárosban rendszeresek az ilyen esetek, de már vidéken előfordult, hogy így próbáltak meg valakitől pénzt kicsalni.

A fékező autóban általában többen ülnek, így érzelmileg is nyomást tudnak gyakorolni a jóhiszemű autósokra a koccanás után. Sokan pedig úgy döntenek, inkább fizetnek, csak ne hívjanak rendőrt.

Ám nem mindig a hátulról érkező autós a hibás. Egy ügyvéd szerint a hirtelen fékezés is lehet szabálytalan, ha ok nélkül történik. Azt tanácsolja, hogy ilyen helyzetekben mindig hívjunk rendőrt, és akkor tisztázni lehet a baleset körülményeit.

Ha esetleg mégis a hátul haladó sofőr a hibás, a fizetendő összeg többnyire még így is alacsonyabb, mint amit a műbalesetek kiprovokálói kérni szoktak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top