Aktuális

Új kábítószer terjed a Józsefvárosban: a kréta

Újfajta kábítószert terítenek a dílerek a Józsefvárosban, a krétát. A kristály és egy dizájner drog házasításából született keverék a rendőrök szerint nagyon veszélyes, ezért minél gyorsabban el szeretnék tüntetni az utcáról.

Pszichoaktív anyagot és kábítószernek minősülő szert is tartalmaz a kréta nevű új anyag, amely egy hónappal ezelőtt bukkant fel először a Józsefvárosban. A Zsaru Magazin beszámolója szerint valaki a korábban kristályként ismert, amfetamint is tartalmazó anyagot összekeverte valamilyen dizájner droggal. Azért hívják krétának, mert a keverék nagyon hasonló a krétaporhoz.

„A két anyag kölcsönhatásából egy ütős drog született, ami emiatt nagyon veszélyes, minél előbb el szeretnék tüntetni az utcáról” – írja a Zsaru Magazin. 

A rendőrök március végén kaptak fülest egy józsefvárosi dílerről, aki a Teleki téren lévő földszinti lakásában árulta az anyagot. Az egyenruhások április 4-ig csak megfigyelték a férfit, majd egy alkalmas pillanatban lecsaptak rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top