Aktuális

A Pesti Srácok szerint Gyárfás Tamást gyanúsítják a Fenyő-gyilkossággal

A lap szerint a mai napon állították elő a rendőrök, kihallgatása folyamatban van.

„Fenyő János médiacézár megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség egykori elnökét, a Nap TV korábbi tulajdonosát, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI)” – írja a Pesti Srácok. Azt írják, információikat az ORFK Kommunikációs Osztálya is megerősítette.

A lap szerint a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) alelnöki pozícióját is betöltő Gyárfást a mai napon állították elő a rendőrök, kihallgatása jelenleg is folyamatban van. Azt írják, a gyanú szerint Gyárfás „több mint húsz évvel ezelőtt megbízást adott a magyar olajmaffia rettegett vezérének, Portik Tamásnak, hogy likvidálja legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost”.

A napokban mi is megírtuk, hogy Portik Tamást márciusban ismét elővették az ügyben. A Pesti Srácok azt írja, az ő közvetlen parancsára lőtte agyon Fenyőt az ügyben már elítélt szlovák bérgyilkos, Jozef Rohác. A lap szerint sziklaszilárd bizonyítékok, többek között egy 14 évvel ezelőtti hangfelvétel is a rendőrség birtokába került, amelyen Portik és Gyárfás beszélgetése hallható.

Fenyő Jánost 20 évvel ezelőtt, 1998. február 11-én lőtték agyon Budapesten, a II. kerületi Margit körút és a Margit utca sarkán. Az ügyben, amelyet a bíróságon az Aranykéz utcai robbantással együtt tárgyaltak, tavaly tavasszal született jogerős ítélet, amikor a szlovák Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást pedig harmadrendű vádlottként, felbujtóként 13 évi börtönre ítélték.

Frissítés:

A Pesti Srácok értesüléseit időközben a rendőrség is megerősítette egy hivatalos közleményben. Azt írják, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyében, 2018. április 17-én kedden pedig “a kora délutáni órákban Budapesten elfogták, majd előállították a 69 éves Gy. Tamás budapesti lakost, akinek gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van.” Emellett azt is megerősítették, hogy Portik Tamáshoz hasonlóan őt is emberölésre való felbujtással gyanúsítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top