Aktuális

Tűz ütött ki egy szegedi iskolában

Lángokban állt a 600 négyzetméteres tornaterem, sok tűzoltó érkezett a helyszínre, így a tűz nem terjedt át a főépületre.

Szombat hajnalban szólt valaki a katasztrófavédelemnek, hogy lángokban áll a szegedi Madách utcai iskola tornaterme. A 600 négyzetméteres épület oltásához négy településről érkeztek a tűzoltók – írja a Délmagyar.

A lángokat 30 tűzoltó oltotta, ennek köszönhető, hogy a tűz nem terjedt át az iskola főépületére, illetve a szomszédos lakóépületekre. Az oltás idejére azonban a lakóknak el kellett hagyniuk otthonaikat.

Tűzoltók oltják egy szegedi iskola kigyulladt, különálló tornatermét a Madách utcában 2018. április 14-én. A hatszáz négyzetméteres épület cserépfedésű tetőszerkezetének nagy része beszakadt, a tűz nem terjedt tovább (MTI Fotó: Donka Ferenc)

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet, még vizsgálják. Statikus fogja megállapítani, hogy az épület szerkezete mennyire károsodott. Az iskola igazgatója azt kérte, hogy hétfőn elkezdődhessen a tanítás az iskolában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top